KANZEON ZEN CENTRUM 
Leraar
..............................................................................................................Stefan Kenjitsu Coppens Sensei
Zen Master Sengai 1750-1837
Hij kwam in aanraking met de zentraditie in 1983 en werd leerling van Genpo Merzel Roshi, bij wie hij ook de koantraining volgde. Roshi gaf hem de dharma-naam 'Kenjitsu' (to be truly modest) toen hij boeddhist werd in 1992. Sinds 1995 houdt hij zich full-time bezig met de zentraining. Stefan Coppens ontving "Shukke Tokudo" (inwijding tot boeddhistisch monnik) in 1996. In 2006 heeft hij de boeddhistisch priesterlijke transmissie Denkai ontvangen. In juni 2019 is hij middels een Shiho-ceremonie officieel tot opvolger van Genpo Roshi benoemd.

De Sangha, met vestigingen in Berlicum en Breda, staat onder leiding van Stefan Kenjitsu Coppens Sensei. Hij is een opvolger van de Amerikaanse Zenmeester Genpo Merzel Roshi, die op zijn beurt weer opvolger is van Taizan Maezumi Roshi (1931-1995), een van de belangrijke zenmeesters die het Zenboeddhisme van Japan naar het westen heeft gebracht. Stefan Coppens (1952) is afgestudeerd als sociaal-pedagoog aan de Universiteit van Utrecht.
SHOKEN  - leerling worden - (optioneel)
Indien gewenst is het in principe mogelijk officieel leerling te worden van Kenjitsu Sensei. Tijdens een korte en besloten Shoken-ceremonie wordt de leraar-leerling verhouding geformaliseerd. De leraar belooft de leerling te ondersteunen in de zentraining en van de leerling wordt verwacht dat hij/zij (zoveel als mogelijk) aanwezig is bij de diverse trainingsactiviteiten. Voor Shoken-leerlingen wordt twee keer per jaar een studieklas georganiseerd rondom een thema uit het Boeddhisme.

JUKAI  - boeddhist worden - (optioneel)
Jukai betekent letterlijk "receiving (Ju) the precepts (Kai)", het ontvangen van de boeddhistische geloften. In een Jukai-ceremonie belooft de student de Boeddha in zichzelf te realiseren. De leerling krijgt een boeddhistische naam en draagt voortaan tijdens de training een zelfgemaakte rakusu. Deze mogelijkheid is alleen open voor Shoken-leerlingen.   » info Jukai-ceremonie
© Copyright 1996-2022  -  Privacyverklaring